DMİ KIRŞEHİR

DMİ KIRŞEHİR

Çocuğunuzun fizyoterapi seçeneklerini takip etmek ve hangi seçeneklerin çocuğunuz için en faydalı olabileceğini anlamak bazen zor olabilir. Bu yüzden DMİ Kırşehir olarak sizlere bu konuda kritik bilgiler vermek istiyoruz.

Gelin dilerseniz önce dinamik hareket müdahalesi (DMI) terapisi nedir buna bir bakalım. DMİ, motor becerilerin, denge, hareket açıklığı, duruş ve en önemlisi, kademeli ilerlemenin geliştirilmesine odaklanan bir fizyoterapi şeklidir. Egzersizler, beynin otomatik tepkilerini geliştirmeye yardımcı olmak için en az 5 kez tekrarlanır. Dinamik hareket müdahalesi terapisi, bir çocuğun dik oturma, ayakta durma veya yürüme gibi temel kilometre taşlarına ulaşmasına yardımcı olmak için kullanılır.

DMİ Tedavisi Neleri İçerir?

Dinamik hareket müdahalesi (DMI) fizyoterapisi, nöroplastisiteyi uyarmak için çeşitli hareketler ve pozisyonlar kullanır ve çocuğunuzun yeni nöronal (beyin-vücut) bağlantılar geliştirmesine olanak tanır. Egzersizler, çocuğun duruşunu ve gücünü zorlayan, zamanla artan egzersizler içerebilir. Her egzersiz, oturum başına birden çok kez, oturumlar boyunca tekrarlanır, hareket otomatik hale gelene kadar çocuğunuz için doğal hisseder.

DMİ terapisi kapsamında kullanılan egzersizler arasında askıda veya yüzen egzersizler de bulunur, bu egzersizler denge ve stabilite de dahil olmak üzere bilişsel fonksiyonları geliştirmeye çalışırken özellikle etkilidir. DMİ Kırşehir olarak bünyemizde bulunan terapistlerimiz, egzersiz gerçekleşirken çocuğun en düşük kısmını (örneğin ayak bilekleri veya ayakları) tutarak destek sağlar. Bunu yaparak, çocuk yerçekimi etkisine maruz kaldıkça yeni motor bağlantıları oluşturur ve geliştirir, motor bağımsızlık kazanır.DMİ genellikle, düzenli ve uzun seanslarla yoğun bir şekilde uygulandığında çocuktan daha iyi bir yanıt alır.

DMİ Kırşehir’de Terapi Nasıl Uygulanır?

DMİ Kırşehir, çocukların fizyoterapi ihtiyaçlarını karşılamak için uzmanlaşmış bir merkezdir. DMİ terapisi, çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir yaklaşımla sunulur. Uzman terapistlerimiz, çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun olarak özel bir tedavi planı oluşturur ve tedavinin her aşamasında çocuğunuzun gelişimini izler. DMİ Kırşehir’de, çocuklarınızın en iyi sonuçları elde etmeleri için gereken desteği sağlamak için uzman bir ekip bulacaksınız.

Eğer çocuğunuzun terapi ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Çocuğunuzun sağlığı ve refahı bizim önceliğimizdir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yardıma mı ihtiyacınız var?